/Alcotest 5820

Alcotest 5820

228 000 Ft

Az Alcotest 5820 egy gyors és pontos alkoholszonda, pár másodperc alatt képes elvégezni a szondáztatást. Egyszerű használat, áttekinthető kijelző, hangjelzés és LED-világítás a könnyebben értelmezhető jelzésért. Aktív és passzív mérés, a „Slide’n’Click” (’csúsztat-kattint’) kialakításnak köszönhetően gyorsan és biztonságosan csatlakoztatható még rossz látási viszonyok mellett is. Az ajánlott heti mérések száma: 500 mérés

Leírás

Egyszerűen elvégezhető mérés, melyből megállapítható, a vizsgált alany fogyasztott-e alkoholt

A készülék már pár másodperccel a bekapcsolás után üzemképes. Ez azt jelenti, hogy bármikor elvégezhető az aktív (kifújt levegőből) vagy a passzív (a környező levegőből) az alkoholvizsgálat. A passzív teszt fúvóka nélkül végezendő.

A méréshez szükséges összes funkció egyetlen gombbal aktiválható, az OK nyomógomb segítségével. A további két gomb a menüben való tájékozódást teszi lehetővé.

 

Sokoldalú és ellenálló

A jól bevált elektrokémiai Dräger szenzort rövid reakcióidő és hosszú élettartam jellemzi. Maximális pontossággal és megbízhatósággal dolgozik.

A mérés teljesen megbízható eredményt mutat -5 és 50 °C között. A szenzor megbízható és gyors eredménnyel szolgál magas alkoholkoncentráció esetén is, aktív és passzív mérési mód alkalmazásánál egyaránt.

 

Kényelmes használat

Az ittas állapotú egyénekkel való bánásmód bizonyos elővigyázatosságot és összpontosítást követel. A készülék körültekintő használata fontos feltétele annak, hogy a szondáztatás problémamentesen történhessen meg.

Az összes mérési funkció egy gombbal kezelhető, ez nagyban megkönnyíti a szondáztatás kivitelezését. A nagy megvilágított kijelző könnyen megérthető a jelzéseknek köszönhetően, amelyek végig irányítják a szondáztatót az egyes lépések menete közben is. A LED-világítás, a hangjelzés és a kijelző együttesen tájékoztat a mérés befejezéséről. A két navigációs gombbal a menüben haladhatunk, továbbá kiválaszthatjuk a különféle funkciókat is, például visszanézhetjük az előzőleg mért adatokat.

 

Egyszerű és higiénikus: a „Slide’n’Click” fúvóka

A csutora a „Slide’n’Click” (’csúsztat-kattint’) kialakításnak köszönhetően higiénikusan, gyorsan és biztonságosan csatlakoztatható még rossz látási viszonyok mellett is. A kimeneti nyílást nem lehet letakarni, ami csökkenti a visszaélési lehetőségeket.

Az Alcotest 5820 készülék a csutoracserét követően azonnal képes további mérések elvégzésére. A készülék minden esetben jelzi, ha eltömődés történt: az el nem tömíthető légcsatorna meggátolja a manipulációt légzési mintaadáskor. A csutorán lévő távtartó meggátolja, hogy a vizsgálat alanyának ajkai érintkezésbe kerüljenek a műszer házával, és egyben a csutora kidobónak is használható.

Az ajánlott heti mérések száma: 500 mérés

Visszacsapó szeleppel ellátott csutorák is rendelhetőek.

 

Műszaki adatok:

Mérési elv: Elektrokémiai szenzor s 1/4″ technológiával, alkoholspecifikus

Mérési tartomány 0-tól 2,5 mg / l -ig; amint a mért érték meghaladja a megengedett határértéket, a készülék hangjelzéssel is figyelmeztet erre

Mintavétel: A mintavétel automatikusan kezdetét veszi azután, amint az elért minimális mennyiség és minimálisan kilélegzett levegő eljut a készülékbe.

A passzív mérésre szájcsutora felhasználása nélkül kerül sor

Mérésre kész állapot elérése 2 másodperccel a bekapcsolást követően

Mérés válaszideje 3 másodperc (0 mg/l-es eredmény esetében), 10 másodperc elteltével (0,5 mg/l-es eredményt mérve, szobahőmérsékleten)

Üzemi hőmérséklet: -5 °C-tól 50 °C-ig

Kijelző: Grafikus LCD-kijelző háttér megvilágítással; 32 mm x 22 mm (128×64 pixel)

A megjelenített információkat- (mérési eredmények, üzenetek vagy riasztások jelzését ) két fénykibocsátó dióda (LED) kíséri.

Hangjelzés: Különböző hangjelzések a kijelző jelentéseire és figyelmeztetésre

Adatmemória​: Az utolsó 100 mérés eredményeit sorrendben tárolja

Áramellátás: 1 darab CR123A elemmel, elemkijelzés a kijelzőn. Egy elemmel körülbelül 1500 vizsgálatot lehet elvégezni.

Csutorához való adapter​: Fejlesztett csutora felhelyezése Slide’n’click, lehetőve teszi a jobb és a bal oldali felhelyezést.

Fúvóka: Egyesével, higiénikusan csomagolt légcsatornával ellátva, mely biztosítja a mérés befolyásolhatatlanságát, a csutorán lévő távtartó meggátolja az ajak érintkezését a műszer házával

Kezelési mód​: A méréshez szükséges összes funkció egyetlen gombbal aktiválható. A további két gomb a menüben való tájékozódást teszi lehetővé.

Műszerház​: Műanyag ABS/ PC ütésálló

Méretek (szélesség x magasság x vastagság) 50/60 x 141 x 31 mm

Súly: kb. 150 g az elemmel együtt

Állítási eszköz​: menü által (szükséges PIN), egyéb program nem szükséges

Rezgés- és ütésállóság: megfelel az EN 60068-2-27, EN 60068-2-6; EN600-2-64 -szabványoknak

CE-jelölés: 2004/108 / ES (EMC)

Megfelel az EN 16280, EN 15964, NHTSA, FDA-szabványoknak, a beállításoktól függően

Beépített időmérő a kalibrálás időpontjának jelzésére

Védelem típusa: IP54

 

Csomag tartalma:

Alcotest 5820 alkoholszonda

Higiénikusan, egyesével csomagolt tartalék fúvókák az Alcotest 5820 alkoholszondához

A csomag 25 db fúvókát tartalmaz

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Alcotest 5820” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük